יותר ויותר סוחרים שאלו את השאלות העוסקות באיך מזהים את החסרונות במסחר אך לא מצאו את הפתרון לכך עד כניסתו של אריק סקוט הונסיידר ומחקרו לתמונה.
מרגע שהגיש הנ”ל דוחות הוא הצליח להוביל לשינוי שאולי לא מצא חן בעיני הסוחרים שהרוויחו עד כה לא מעט על גבם של הסוחרים האחרים אבל בהחלט חולל את השינוי המיוחל.
אז איך באמת עובד עולם האלגו טרייד? מתלבטים אם ללכת על זה או לוותר? הנה כמה דברים שכדאי לכם לקרוא על אודות עולם האלגרו טרייד לפני שאתם לוקחים את זה צעד אחד קדימה.
לסחור או לא לסחור? תשאלו את אריק סקוט הונסיידר
אריק סקוט הונסיידר הוא ממייסדי נאנקס מצא את הרמזים לפעולות שלא נראו או הוגדרו כפעולות מסחריות בעליל.
באמצעות צוות עובדים מיומן וגרפים של מסחר הוא גילה מה שרבים וטובים לא הצליחו לגלות על אודות המסחר השנוי במחלוקת.
הסוחרים שהרגישו מאוימים טענו ועדיין ממשיכם לטעון כי נאנקס מביאה טענות שאין להן בסיס וזה יותר בגדר קונספירציה.
עם זאת, אף על פי שיש לא מעט שרואים בדוחות שהפיק נאנקס סוג של תעמולה או קריאת תיגר, יש שיעידו כי בסופו של יום, נאנקס אכן מביעה עובדות ובו זמנית מייצרת שוק מניות הוגן לכל הנוגעים בדבר.
אלגרו טרייד – הדברים מדברים בעד עצמם
באחד המקרים, זוהה מסחר חשוד של פקודת רכישה בעלות של יותר משלוש מאות חמישים מיליון דולר בדיוק לפני פתיחת הבורסה האירופאית.
באופן די מוזר ועל פי דוחותיו של נאנקס בוטלה הפקודה במעט זמן לפני שהחלו המכירות לגדול. מקריות או תכנון מראש?
בגדול, בדיוק כמו הפקודה הזאת נטען כי זו לא הפעם הראשונה וגם באירועים קודמים, קנסה הנציבות של המסחר כמה וכמה חברות ביותר משני מיליון דולר.
כמו כן הואשמו החברות בשימושי אלגוריתם שיצר אצל לא מעט סוחרים תחושה של אי אמינות וזאת בשל דרישה לפקודת מסחר וביטולה מהר יותר מכפי שהחלה.
לסחור או לא לסחור? האם נאנקס צדק או שמה שהוא הביא עד כה היה רק בגדר קונספירציה חולפת?
בסיכומו של דבר העביר הונסיידר את הביקורת שלו לכמה גורמים הקשורים בבנקים לרבות ממשלת בריטניה וטען כי יש בהחלט מצבים מהותיים שחשוב לתת עליהם את הדעת ושברוב המקרים אנשים כלל לא שמים לב אל קיומם.